Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (σέλερι, καρότο, κρεμμύδι) και βάζουμε σε ένα μπολ όλες τις σάλτσες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, κρεμμύδι, σέλερι, καρότα και μόλις «μαραθούν» ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τον σπάμε με την κουτάλα να γίνει κομματάκια. Έπειτα ρίχνουμε τις σάλτσες, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ταυτόχρονα έχουμε βάλει να βράζουν και τα μακαρόνια. Τέλος, ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας μελάσα και βλέπουμε αν χρειάζεται αλάτι. Ρίχνουμε λίγο γάλα σόγιας, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό από πάνω.