Μακαρόνια tagliatelle Bolognese με κιμά Ο ΒΕΓΚΑΝ

Προετοιμασία: 15'
Μαγείρεμα: 30'
4-6 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια tagliatelle
  • 500 γρ κιμά Ο Βέγκαν
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σέλερι
  • 2 μεγάλα καρότα
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 200 γρ χυμό ντομάτα
  • 2 κ.σ πελτέ
  • 250 γρ αποφλοιωμένα ντοματίνια (κονσέρβα)
  • Λίγο γάλα σόγιας
  • Μαϊντανός
  • 1 κ.σ μελάσα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (σέλερι, καρότο, κρεμμύδι) και βάζουμε σε ένα μπολ όλες τις σάλτσες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, κρεμμύδι, σέλερι, καρότα και μόλις «μαραθούν» ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τον σπάμε με την κουτάλα να γίνει κομματάκια. Έπειτα ρίχνουμε τις σάλτσες, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ταυτόχρονα έχουμε βάλει να βράζουν και τα μακαρόνια. Τέλος, ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας μελάσα και βλέπουμε αν χρειάζεται αλάτι. Ρίχνουμε λίγο γάλα σόγιας, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό από πάνω.