Φυτόπουλο Ο ΒΕΓΚΑΝ Α la crème με μαύρο/άσπρο ρύζι

Προετοιμασία: 5'
Μαγείρεμα: 15'
4 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Φυτόπουλο

Υλικά:

  • 500 γρ Φυτόπουλο Ο ΒΕΓΚΑΝ
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 400 γρ μανιτάρια λευκά
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ σκόνη σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Ρύζι μαύρο και άσπρο
  • Αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λάδι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με λίγο βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο. Αφαιρούμε όλα τα υλικά από το τηγάνι, βάζουμε ξανά το τηγάνι στην φωτιά με λίγο λάδι και βάζουμε το φυτόπουλο. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, λίγο νέρο, την κρέμα γάλακτος και τον κύβο και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Ταυτόχρονα έχουμε βράσει και το ρύζι μας.

ΨΗΣΙΜΟ