Φυτόπουλο Nuggets με σως γιαουρτιού

Προετοιμασία: 10'
Μαγείρεμα: 15'
4 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Φυτόπουλο

Υλικά:

  • 300 γρ φυτόπουλο Ο ΒΕΓΚΑΝ
  • 200 γρ πάνκο
  • 100 γρ κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ σκόρδο σκόνη
  • 2 κ.σ σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • 1 κ.γ πιπέρι μαύρο
  • 2 γιαούρτια σόγιας
  • Λίγο άνηθο
  • 1 κ.γ σριράτσα σως
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 500 γρ ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και βάζουμε τα μπαχαρικά μας σε 2 μπολάκια για το στερεό και το υγρό μίγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για αρχή παίρνουμε 2 μπολ και στο ένα βάζουμε το πάνκο, την πάπρικα και το πιπέρι και την ρίγανη και στο άλλο ρίχνουμε το κορν φλάουερ, νερό να γίνει κουρκούτι, την σκόνη κρεμμύδι και την σκόνη σκόρδο. Παίρνουμε το φυτόπουλο και το περνάμε πρώτα από το κουρκούτι και έπειτα από το πάνκο και τηγανίζουμε deep fried 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει. Για την σως γιαουρτιού παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα τα γιαούρτια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την σριράτσα. Ανακατεύουμε καλά και έτοιμο. Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι πάνω από τα nuggets και βουτάμε στην σως γιαουρτιού.